Led staande lampen

Jij gaat jouw tuin verrijken met een LED staande lamp buiten. Weet je al welke mogelijkheden er zijn en aan welke specificaties de LED lampen moeten voldoen? Wij kunnen jou helpen. Samen gaan we opzoek naar jouw ideale staande lamp! Benieuwd naar jouw geschikte lamp? Lees verder!

per pagina
Sorteer op
Cree LED staande lamp Gondomar | warmwit | 2 x 2 watt | 24 voltCree LED staande lamp Gondomar | warmwit | 2 x 2 watt | 24 volt
2 reviews
€ 143,95
Cree LED staande lamp Silves | warmwit | 2 x 2 wattCree LED staande lamp Silves | warmwit | 2 x 2 watt
6 reviews
€ 143,95
Edison LED staande lamp Maia | warmwit | 6,5 watt | 24 voltEdison LED staande lamp Maia | warmwit | 6,5 watt | 24 volt
1 reviews
€ 166,95
Edison LED staande lamp Tavira | warmwit | 6,5 wattEdison LED staande lamp Tavira | warmwit | 6,5 watt
3 reviews
€ 166,95

Wat is een staande lamp buiten?

Met LED staande lampen bedoelen we lampen die je neer kunt zetten op of langs jouw oprit of een looppad in jouw tuin. Maar je kunt deze staande lampen ook op andere manieren gebruiken om jouw tuin mee te verlichten. Met deze lampen creëer je sfeer in jouw tuin en tegelijkertijd heb je beter zicht.

Waarom kiezen voor een staande lamp tuin?

LED verlichting is energiezuinig en milieuvriendelijk. Je bespaart zelfs kosten door jouw tuin te verlichten met LED verlichting. Verder zijn de tuin staande lampen voorzien van een poedercoating, waardoor ze goed zijn beschermd tegen de weersomstandigheden. Hieronder hebben we nog een aantal voordelen opgesomd:

  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Voorzien van een poedercoating
  • Gecertificeerde LED staande lampen
  • Functionele en sfeervolle verlichting
  • Alle modellen hebben stijlvolle designs
  • Eenvoudig te combineren met grondspots, prikspots, wandlampen en vlonderspots

Waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van een staande lamp voor buiten?

Bestel niet zomaar een van de stijlvolle LED staande lampen. Kijk eerst goed naar een aantal belangrijke specificaties. Wij leggen ze hieronder voor jou uit, zodat jij een goede keuze kan maken.

De IP-waarde
Je wilt natuurlijk weten of de LED staande lampen weersbestendig zijn. Om dit te achterhalen kijk je naar de IP-waarde. Aan de IP-waarde kun je aflezen in welke mate de verlichting is beschermd tegen water en stof. Voor tuinverlichting dien je verlichting te hebben met IP-65 of hoger. Maar geen zorgen! De staande lampen uit ons assortiment zijn minimaal IP-65. Deze zijn weersbestendig en dus geschikt voor in jouw tuin.

Wattage
Wil je weten hoeveel stroom dat een staande lamp verbruikt? Kijk dan naar het aantal watt dat de lamp verbruikt.

Werkspanning

230 volt
De LED staande lampen met het welbekende 230 volt zijn voorzien van een 3-aderige kabel van 40 cm lang. Met de waterdichte kabelverbinders kun je de lampen aan andere 230 volt tuinverlichting en aan de grondkabel in jouw tuin koppelen. De bekabeling dien je 60 cm diep in de grond weg te werken. Zo blijft het veilig.                                             

Schemerschakelaars en bewegingsmelder
Ben je van plan om de 230 volt staande LED lampen te laten bedienen door een bewegingsmelder of schemerschakelaar? Dat is mogelijk! De bewegingsmelder reageert als iemand zich in de reikwijdte tot 14 meter begeeft. Het inschakelniveau van de bewegingsmelder kun je zelf instellen.

De schemerschakelaars reageren op lichtsterkte. Je kunt zelf het lichtniveau instellen via de draaiknoppen op de schakelaars. Je kunt kiezen uit de schemerschakelaar 2000 en 3000. Het verschil is dat je met de schemerschakelaar 3000 ook een nachtspaarmodus hebt. Je kunt de verlichting dan op een bepaalde tijd uit laten gaan om energie te besparen.

230 volt verlichting bedienen met afstandsbediening en app
Het is mogelijk om de 230 volt tuinverlichting te bedienen met onze app en afstandsbediening. Met onze app en de afstandsbedieningen Moon en Novex kun je de verlichting eenvoudig aan- en uitzetten. Daarnaast kun je zowel de binnen- als buitenverlichting bedienen met de app. In de app kun je meerdere ruimtes maken en deze onafhankelijk van elkaar bedienen. Om toegang te krijgen tot de app, moet je de tuin wifi LED receiver aanschaffen. Deze receiver is ook nodig om de buitenverlichting te bedienen met de Moon en/of Novex afstandsbedieningen. Met de wifi LED-ontvanger kun je de verlichting ook bedienen via Google Home en Amazon Alexa.

24 volt Plug & Play
De 24 volt werkspanning is veilig voor mensen en dieren. Ideaal als je kinderen of huisdieren hebt! Door de veilige werkspanning kun je de bekabeling zelfs boven de grond leggen of wegwerken onder een dun laagje zand. Dit bespaart een hoop graafwerk!

24 volt staande lampen

De 24 volt LED staande lampen zijn voorzien van 1 meter kabel. Aan het uiteinde hebben ze hetzelfde koppelstuk als alle andere 24 volt tuinverlichting. Met het koppelstuk klik je de verlichting eenvoudig aan andere 24 volt verlichting. Ook 24 volt verlengsnoeren vind je onder het kopje toebehoren.

De 24 volt transformators hebben ook het 24 volt koppelstuk. Je dient een 24 volt transformator te bestellen als je gebruik wilt maken van 24 volt tuinverlichting. Zonder transformator werkt de verlichting niet! Er zijn drie verschillende transformators. Je kunt kiezen uit:

  • De Hamulight LED transformator 24 volt (35 watt)
  • De Hamulight LED transformator 24 volt (80 watt)
  • De Hamulight LED transformator 24 volt Astro (100 watt)

Alle transformators hebben een stekker die je in het stopcontact kunt steken. De transformators zorgen ervoor dat de stroom naar de veilige 24 volt werkspanning wordt omgezet. Op de 24 volt transformators kun je tot wel 35, 80 of 100 watt verlichting op aan sluiten. Dat betekent dat je tot 35, 80 of 100 watt verlichting op één transformator kan aansluiten.

Met de Astro transformator kun je de verlichting instellen op verschillende standen.

1. Met de AAN modus blijft de verlichting aan staan
2. Met de UIT modus blijft de verlichting uit staan
3. Met de AUTO modus reageert de verlichting op zonsondergang (gaat aan) en zonsopgang (gaat uit).
4. Met de TIMER modus stel je de verlichting in op specifieke tijdstippen
5. De ASTRO modus heeft een astronomische timer met lokale zonsopkomst en zonsondergang

24 volt verlichting bedienen met afstandsbediening en app
Onze app en afstandsbediening stellen je in staat om de 24 volt tuinverlichting te bedienen. Zowel de app als de Moon en Novex afstandsbedieningen maken het gemakkelijk om de verlichting aan en uit te zetten. Daarnaast kun je met de app zowel de binnen- als buitenverlichting bedienen. In de app kun je meerdere ruimtes aanmaken en deze apart van elkaar bedienen. Om toegang te krijgen tot de app, moet je de tuin wifi LED receiver aanschaffen. Deze receiver is ook vereist om de buitenverlichting te bedienen met de Moon en/of Novex afstandsbedieningen. Met de wifi LED-ontvanger kun je de verlichting ook bedienen via Google Home en Amazon Alexa.

Hulp/advies?

Heb je advies nodig over de LED staande lampen? Neem dan contact met ons op. Alle contactgegevens vind je op de contactpagina. Contact opnemen kan iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur.

LED staande lamp buiten kopen?

Wacht niet langer met bestellen. Want bestel je vóór 16.00 uur? Dan ontvang je de verlichting de volgende werkdag al in huis!